Netflix nu ook beschikbaar in België

netflixIn Nederland was Netflix al een jaar beschikbaar maar in België is pas sinds kort Netflix te verkrijgen. De videostreamingsdienst waarmee je onbeperkt series en films kunt kijken is te verkrijgen vanaf € 7,99 per maand en wanneer je de dienst in SD kwaliteit wilt ontvangen kost dit één euro per maand meer. Al is onbeperkt voor de Belgen iets wat twijfelachtig genoemd zou kunnen worden.

Datalimieten

De Belgische internetproviders werken allemaal nog met datalimieten, iets wat binnen Nederland al enkele jaren geleden is afgeschaft voor de vaste verbindingen. Deze datalimieten zullen ervoor gaan zorgen dat de Belgen zeer waarschijnlijk de streams van Netflix in een lagere kwaliteit zullen moeten gaan bekijken. Wanneer dit niet gedaan wordt is de kans namelijk groot dat op een regenachtige dag in het weekend er een groot deel van de databundel doorheen gejaagd zal worden. Niet helemaal ideaal dus nog.

Samenwerking met VRT

Netflix is bezig om een samenwerking met de VRT op te zetten, op die manier willen ze ervoor zorgen dat ook lokale programma’s te zien zullen zijn. Ook is er een verschil tussen de Nederlandse en Belgische Amerikaanse content. In België zal de immens populaire serie The Big Bang Theory wel te zien zijn namelijk waar deze in het Nederlandse aanbod ontbreekt. Zo zullen er wel meer verschillen te vinden zijn, wanneer je het aanbod wilt vergelijken is dat online gemakkelijk terug te vinden. Een ding is zeker Netflix wint het aan populariteit en met film liefhebbende Belgen kan het wel eens een schot in de roos zijn!

Je internetverbinding

Het kan natuurlijk geen kwaad om Netflix te proberen, in de meeste gevallen zal de eerste maand zelfs gratis zijn! Een ding is wel zeker het is verstandig om in dat geval ook te kijken naar je internetprovider en het abonnement dat je hebt. Wanneer je databundel nu al gelimiteerd is kan het verstandig zijn om over te gaan naar een andere aanbieder. Wanneer je aan de Nederlandse grens woont kan het soms erg schelen om te gaan kijken naar een Nederlandse aanbieder, ongelimiteerd internet in combinatie met Netflix is een goede combinatie – zeker in combinatie met de lange winteravonden! Bezoek de website van Netflix voor meer informatie!