Uit eten op een eerste date

dinerHieronder zullen we een aantal tips gaan behandelen wanneer u voor het eerst met uw date uit eten gaat. Hier vindt u de beste en leukste tips, maar ook de grootste afknappers met betrekking op een etentje voor de eerste date!

Wat u vooral niet moet doen?

  • Er zijn nog genoeg mensen die het een leuk plan vinden om hun date mee te nemen naar een snackbar of een fast food restaurant. Het zal wellicht de leeftijdsklasse zijn waarin dit nog geaccepteerd wordt. Maar wanneer u serieus bent met uw nieuwe date, en graag wilt dat er nog een keer een vervolg date aan vast komt te zitten is het totaal onverstandig om uw date mee te nemen naar de snackbar om frietjes te gaan eten.
  • Nog iets wat u niet moet doen wanneer u serieus bent met uw date, is vragen of de rekening gesplit kan worden. Als u uw date meegevraagd hebt is het verstandig om de rekening te betalen. Wanneer uw date vindt dat dit niet oké is zal er nog een date volgen waarbij de rekening aan de andere zijde van de tafel beland of wordt dit op een andere manier goedgemaakt. In geen geval voorstellen de rekening te delen, tenzij u beide na een middagje winkelen besluit om spontaan ergens te gaan eten. In dat geval is er geen sprake van een officiële date, en is er geen probleem om te bekijken in hoeverre uw date bereid is om mee te betalen.
  • Het is indien het een date betreft ook een grote no no om uw date te vragen bepaalde dingen van de kaart niet te bestellen. Wanneer u beide naar een restaurant boven de stand van uw bankafschrift gaat is dat uw fout en is het niet de fout van uw date dat deze niet de kreeft van het menu kan bestellen.
  • Zorg bij een eerste date dat het ijs gebroken wordt, zorg dat jullie aandacht voor elkaar hebben en dat er momenten zijn dat er gelachen kan worden. Houdt er wel rekening mee dat mensen niet allemaal dezelfde vorm van humor hebben. Wanneer er niet gelachen wordt is het niet aan te raden om grapjes te blijven maken.
  • Als uw date en vrouw is zorg dan dat u galant bent, schuif haar stoel aan en zorg dat de ober haar het eerste bedient. Vrouwen vinden het ook prettig wanneer de deur open gehouden wordt of wanneer hun jas aangereikt wordt.

Wat moet je vooral wel doen?

Wanneer de date erop zit, zorg er dan voor dat je haar naar huis escorteert. Dring jezelf niet op maar haal wel het meeste uit de situatie. Een knuffel of een kus op de wang is nog altijd meer dan niets. Zorg dat je hem of haar belt wanneer je het nummer hebt en wacht hier niet te lang mee, maar doe dit ook niet te snel. Een periode van 12 tot 24 uur is precies goed, wanneer er geen interesse is blijf hem of haar dan niet lastigvallen. Niemand is blij met een stalker.