Voordelig online shoppen in Nederland

Wie bestelt er tegenwoordig nou niet meer wat online? Er zijn steeds meer mensen die online wat bestellen, omdat het makkelijk is en vaak ook nog goedkoper ook. Maar ondanks dat je in België voordelig online kunt shoppen slaan veel Belgen ook hun slag in Nederland. In dit artikel gaan we het hebben over Belgen die hun inkopen doen in Nederland, waarom ze het doen en wat het oplevert.

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom Belgen inkopen doen via Nederlandse webshops. Andersom gebeurt ook wel hetzelfde, maar in mindere mate van de Belgen bij de Nederlanders. Hier volgen een aantal redenen:

  • Het gebruik van kortingscodes
  • Een grote aanbod
  • De prijzen in sommige gevallen voordeliger
  • Bezorgtijd binnen één werkdag

Waarom shoppen Belgen online in Nederland?

kortingscode websites

kortingscode websites

België en Nederland liggen naast elkaar. Dit bekent dat een pakketje vanuit Nederland binnen de kortste keren in België aankomt, en andersom natuurlijk ook. Een pakketje vanuit Nederland wordt al gauw binnen 1 werkdag geleverd, waardoor dit geen belemmering meer kan zijn en de Nederlandse en Belgische webshops de concurrentie met elkaar aan kunnen gaan.

Een andere reden is dat de Nederlandse webshops producten aanbieden die in België niet tot nauwelijks te vinden zijn. Al snel raakt het geduld op en gaan ze verder zoeken. Daarnaast spreekt een gedeelte van België dezelfde taal, waardoor Google ook Nederlandse zoekresultaten kan vertonen. Uit onderzoek blijkt ook dat voornamelijk de Vlaamse Belgen online hun aankopen doen, omdat zij Nederlandse webshops in de zoekresultaten te zien krijgen.

Ook kunnen de prijzen van bepaalde producten lager liggen in Nederland dan in België. Daarnaast heeft Nederland een aantal kortingscode websites waar de Belgen graag gebruik van maken. Aan de hand van deze kortingscode websites worden flinke kortingen gescoord, die men in België niet kan ontvangen. Ga naar hmkortingscode.nl voor meer informatie over kortingscode websites.