Woekerpolis van DAS

71258-procedure-woekerpolis-procederen-tegen-woekerpolisKlanten die een woekerpolis van DAS hebben afgesloten hebben een probleem wanneer ze hun verzekering hebben afgesloten na 2007. Dit is meteen een groot punt van kritiek, want veel mensen wisten pas in 2010 dat ze een woekerpolis hadden afgesloten. DAS is niet de enige verzekeraar die een zogenoemde woekerpolis had, ook Achmea Rechtsbijstand en Arag hebben woekerpolissen afgesloten. Maar bij deze twee verzekeraars hebben de klanten iets meer geluk, want wanneer de klanten van Achmea Rechtsbijstand een pakket met vermogensbeheer hebben, zijn een beroep kunnen doen op hun verzekering. Bij Arag gaat het net even anders, hier wordt er gekeken of de klant wist of er een woekerpolis afgesloten werd, wanneer de klant dit niet wist kan er ook gewoon gebruik gemaakt worden van de verzekering.

Stichting Woekerpolis proces is het hier echter niet mee eens, en eist voornamelijk van DAS opheldering over de zaak, wanneer dit niet helder wordt is er de kans op een rechtszaak ook nog groot.Er komen bij de Stichting namelijk veel telefoontjes binnen van mensen die geen beroep kunnen doen op hun verzekering.

Compensatieregeling

Veel mensen wisten pas in 2010 dat ze een woekerpolis hadden afgesloten, in dat jaar is er namelijk een compensatieregeling in de bus gevallen in de vorm van een brief. Wanneer je pech hebt moet je dus € 87,50 betalen voor de collectieve procedure terwijl je verwacht dat je hiervoor verzekerd bent. De rechtsbijstandsverzekeraars zouden dit namelijk gewoon moeten vergoeden als kosten voor juridische bijstand. Je zou toch denken dat je niet voor niets een rechtsbijstand verzekering hebt afgesloten.

2007 wordt aangehouden omdat consumenten hadden kunnen weten vanaf dat moment dat zij een woekerpolis hadden, en hierop hadden kunnen anticiperen. In veel gevallen wisten mensen dit dus duidelijk niet en dat is de reden dat er op het moment zoveel problemen zijn. Je zou bijna een andere rechtsbijstandverzekering gaan afsluiten om je huidige verzekeraar aan te kunnen klagen of niet dan? Persoonlijk vindt ik het vreemd dat mensen niet weten of ze een woekerpolis hebben of niet, er zijn genoeg dingen waar je dat aan zou kunnen merken; de voorwaarden, de prijs en de brief die veel te laat binnen gekomen is. Een ding is zeker wanneer je een woekerpolis hebt heb je deze zelf afgesloten, het is niet vreemd om met de vinger naar de verzekeraars te wijzen, maar niemand heeft je gedwongen om je handtekening te zetten.